Saç Dökülmesi Doğuştan Gelen Sorun Mudur?
- Ali Batmaz
- 20 Nis 2020
- 2 dakikada okunur
Saç dökülmesi doğuştan gelen bir sorun mudur? Saç dökülmesi bir çok nedeni olabilmekte birlikte genlerden gelen özellik nedeni ile saç dökülmesi problemleri yaşanabilmektedir. Saç dökülmesi genlerden gelen özellik sebebi ile 20 li yaşlarda dökülmeye başlayan saçlar elbette sizin kaderiniz değil saç dökülmesine karşı yapılacak bir çok tedavi yöntemi bulunmaktadır. Günümüz teknolojisi ile saç dökülmesinin önüne geçebilmek mümkün olmaktadır. Saç dökülmesi doğuştan gelen sorun mudur? Tedavisi nedir? Saç dökülmesine karşı ne yapılır? Merak edilen benzer sorularının yanıtlarını bulabileceğiniz yazı olacak.
Saç Dökülmesine Karşı Ne Yapılır?
Saç dökülmesi sacınızın gerekli olan vitamin ve minerallerinin karşılanmaması sonucu önce saç kökleri zayıflar ve saç kırıklıkları ile birlikte dökülmeye başlar. Ancak dökülmüş olan ve kelleşmiş bölgede yeni saç çıkarmaz olan saçınızı ve saç diplerinizi güçlendirir. Sadece genetik problemlere bağlı olarak saçlar dökülmez. Stres, demir eksikliği gibi sorunlarda saç dökülmesine neden olabilmektedir. Saç dökülmesi durdurulduktan sonra tamamen kelleşmiş bölge için saç ekimi yapılabilmektedir.

Saç Ekimi Teknikleri Nedir?
Saç ekimi dünya da ve özellikle ülkemizde en çok yapılan operasyonlardan bir tanesidir. Teknoloji ve bilimin gelişmesi bize bir çok kolaylık sağlamakla birlikte alınan sonuçlarında çok etkili olduğunu söylemek mümkündür. Saç dökülmesi kaderiniz olmaktan çıkıp ekilen saçlarla daha öz güvenli, yaşam kalitenizi arttıran ve estetik olarak harika görünmenizi sağlayan saç ekimi operasyonu için 2 teknik uygulanmaktadır. Eskiden kullanılan teknik FUT dediğimiz yöntem ile saç ekimi ense bölgesinden alınan saç derisi kesilerek alınan saç dokusu küçük parçalara bölünerek kelleşmiş deriye nakil edilirdi. Bu operasyonla birlikte istenilen sonuç tam olarak alınamamaktaydı. Birde FUE dediğimiz günümüzde tercih edilen yöntemdir. FUE dediğimiz yöntemde yine ense bölgesinde saçlı deriden kıl folikülleri alınarak tek tek motor yardımı ile alınarak kel olan bölgeye mikro – greftleme tekniği nakil edilmektedir. Kullanılan bu teknik ile alınan sonuçlar daha güzel olmaktadır.

En Fazla Kaç Kez Saç Ekimi Yapılır?
FUE dediğimiz yöntem ile tek seans için 5000 ile 6000 arasında saç kökleri alınarak ihtiyacı olan yere saç ekimi yapılabilmektedir. Ekilen saçlar ve kellik bölgesi çok fazla ile 2. Seans uygulanabilmektedir. 2. Seans için ise 5000 adet daha saç ekimi kullanılabilir. Ancak her seans için iyileşme sürecinin tamamlanması gerekmektedir.

Saç Ekimi Anestezi Kullanımı
Saç ekimi operasyonu için genel anestezi kullanılmamaktadır. Lokal anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Ortalama olarak 5 – 6 saat sürmekte ve aynı gün taburcu olabilirsiniz.
Saç Ekimi Öncesi Yapılmaması Gerekenler
Saç ekimi operasyonu öncesi kan sulandırıcı aspirin ve aspirin içeren ilaçlar 3 hafta öncesinden bırakılmalı kullanılmamalıdır. Yine kan sulandırıcı etkisi olan alkolün 3 hafta öncesinden kesilmesi gerekmektedir. Sigara daha doğrusu tütün ve tütün ürünlerinin operasyondan önce kesilmesi gerekmektedir. Saç ekimi sonrasında ise kullanılmamalıdır. Ağır hastalık veya kullanmanız gereken önemli ağır ilaçlar var ise tedavi öncesi hekiminize bildirmeniz gerekmektedir.
Ekilen Saçlar Dökülür Mü?
Ekilen saçlar 3 ay sonra dökülür ve yeniden çıkmaya başlar. 6 ay sonra tamamı çıkmış olur gür ve sık saçlarınıza kavuşmuş olursunuz.
Saç dökülmesi doğuştan mı gelir? Konumuzu bu yazımız içerisinde değerlendirdik umarım sizler için faydalı ve bilgilendirici bir yazı olmuştur. Merak ettikleriniz ve daha fazla bilgi için bizimle (+905320563693) iletişime geçebilirsiniz.
Comments